Ludovic Orban

Ajunși la guvernare printr-un concurs de împrejurări, liberalii se cred acrobați. Echilibrul nu este punctul lor forte al PNL, dar liderul partidului și al Guvernului, Ludovic Orban, crede că a mima înțelepciunea este un argument suficient ca să nu cadă de pe sârma subțire a politicii, să-și frângă gâtul. Pactul activisto-liberal (USR-PLUS-PNL) se vrea a fi alianța care să lupte de la egal la egal cu PSD, în campania electorală pentru alegerile locale de la toamnă.

Până să ajungă USR-PLUS și PNL la un consens, social-democrații au deja sprijinul politic al ALDE și Pro România, și un avans important în preferințele românilor cu drept de vot. În dreapta eșichierului politic, liderii USR-PLUS și cei ai PNL continuă schimbul de replici. Liberalii o dau cu aia, cu înțelepciunea, cu sacrificiile, activiștii sunt mai pragmatici și scot de la sertar scorurile electorale ale PNL, din ultimii 15 ani. În plus, activiștii nici nu cer prea mult, condiția de bază nu este vreun program concret pentru București, candidații trebuie doar să fie anti-PSD. Decât.

„Am văzut că domnul Ludovic Orban face apel la înțelepciune. Eu cred că înțelepciune nu înseamnă să pretinzi că poți câștiga alegerile singur atunci când în ultimii 15 ani nu ai depășit 15%. Înțelepciune înseamnă să oferim o alternativă. Credem că e nevoie cu adevărat de o schimbare, de aceea singura condiție pe care o punem este ca și candidații propuși de PNL să fie anti-PSD”, a declarat Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.

Liberalii fac pe mironosițele și le spun verde-n față activiștilor că susținerea lui Nicușor Dan (co-fondator al USR), la fotoliul de primar general, este un sacrificiu și că dacă nu se potolesc vor merge în alegerile locale cu candidații proprii. Asta după ce USR-PLUS a anunțat deja, de ceva vreme, lista preliminară a alianței pentru primăriile de sector.

„La sectoare cred că ar trebui să găsim soluții de înțelegere. Văd că alții își lansează candidați, nu cred că ăsta este un semn de înțelepciune și abordare normală, firească. Vom vedea. În cazul  în care nu se va putea, vom avea candidați proprii. Avem oameni puternici, avem viziune asupra Bucureștiului, avem program și pentru București și pentru fiecare Sector și avem capacitatea de a câștiga pe propriile picioare”, s-a burzulit Ludovic Orban.

Citește și: Lista preliminară a candidaților USR PLUS la primăriile de sector. Negocierile continuă

HashtagNews.ro