Candidati USR PLUS_sectoare_București

Clotilde Armand la sectorul 1, Radu Mihaiu la sectorul 2, Ana Ciceală la sectorul 3, Simona Spătaru la sectorul 4, Alex Dimitriu la sectorul 5 și Alexandru Gâdiuță la sectorul 6 sunt candidații pe care Alianța USR PLUS îi propune la primăriile de sector din București. Anunțul a fost făcut duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele USR București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, au declarat că cei șase candidați au fost aleși pe baza unui proces democratic și că lista, altfel una preliminară, reprezintă genul de persoane pe care alianța i-ar susține.

„Avem candidați excelenți, avem candidați cu experiență, oameni care au realizări importante. O parte dintre ei au participat la viața politică, sunt oameni care și-au arătat deja competența și au arătat câte se pot face în statul român dacă există voință, competență și mai ales onestitate. Sectoarele din București au cheltuit în ultimii ani zeci de miliarde de lei, miliarde care nu s-au văzut într-o calitate mai bună a vieții. Din Opoziție am încercat să facem transparente cheltuielile acestea”, a punctat președintele USR-istul Claudiu Năsui.

„Așteptăm de la ei să fie integri, și asta așteptăm de la orice candidat, fie în interiorul mișcării noastre, fie care ar putea să fie susținut de noi. Apoi, așteptăm de la candidași să aducă alături de ei alți oameni asemenea lor. Este foarte important ca fiecare om care face pasul către o funcție politică să poată demonstra că a făcut ceva în viață. Al treilea lucru pe care îl așteptăm de la candidații noștri este să înceapă treaba imediat ce vor câștiga alegerile”, a adăugat Voiculescu.

Totuși, lista ar putea suferi unele modificări în condițiile în care cei doi reprezentanți ai alianței au declarat că USR PLUS continuă negocierile cu PNL pentru desemnarea unor candidați comuni la primăriile de sector, însă au subliniat că și candidații liberali trebuie să îndeplinească criteriile de integritate și competență..

„Noi suntem deschiși acestor negocieri și acestor discuții, dar ele trebuie purtate pe oameni, pe persoane. Noi am prezentat oamenii pe care îi avem la fiecare sector, care își cunosc foarte bine sectoarele, își cunosc foarte bine potențialul și știu ce trebuie să facă din secunda doi de când sunt în primărie.

În momentul în care vom avea acest lucru și din partea PNL, vom vedea cu ce oameni vin ei și vom putea să decidem dacă vom merge la comun cu ei, dar baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat și de la care noi nu putem face rabat în niciun caz. Negocierile continuă. Deocamdată, noi am spus ce gen de persoane am susține. Așteptăm să vedem și de la PNL persoane care să corespundă acestor criterii”, a explicat Claudiu Năsui.

Citește și: Orban măsoară candidații la Primăria Capitalei

HashtagNews.ro