Uzina Dacia

Deputații Lia Olguța Vasilescu și Simona Bucura au inițiat un proiect de lege pe care PSD îl va propune în Parlament și care are ca scop relansarea industriei auto și a celei de electrocasnice din România. Anunțul a fost făcut, duminică, de senatorul Radu Oprea, într-o conferință de presă.

Promovarea acestui proiect de lege face parte dintr-un set de măsuri care sprijină relansarea economiei românești prin crearea de noi locuri de muncă și care contribuie la asigurarea unor venituri certe și consistente la bugetul de stat. Proiectul a fost asumat de către toți parlamentarii PSD din Argeș, Dâmbovița, Dolj și Satu Mare, a mai anunțat Radu Oprea.

„Această inițiativă legislativă prevede dublarea până la 910 milioane lei a bugetului de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar beneficiarii programului primesc și o bonificație suplimentară de 1.000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producția internă. În plus, vorbim despre o majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco.

Acest proiect mai înseamnă și majorarea până la 310 milioane lei a bugetului Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Menținerea primelor de casare și a eco-tichetului la nivelul actual, menținerea voucherului valoric diferențiat pe tipuri de echipamente de uz casnic la nivelul actual.

Și, foarte important de știut, toți banii vor fi asigurați din Fondul Național de Mediu, care va avea o valoare suplimentară de până la 780 de milioane de lei. Acum să sperăm că și Guvernul PNL va înțelege și va sprijini acest proiect. Nimic nu poate fi mai important decât salvarea industriei țării și asigurarea locurilor de muncă”, a explicat Radu Oprea.

Citește și: PSD îi cere lui Ludovic Orban să dea explicații în Parlament

HashtagNews.ro