Radu Oprea

Senatorul social-democrat Radu Oprea a afirmat, duminică, într-o conferință de presă, că PSD a decis să-l cheme în Parlament pe primul ministru Ludovic Orban ca să dea explicații despre scandalul de corupție de la Unifarm. Oprea a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va iniția acest demers săptămâna viitoare și solicită sprijinul grupurilor parlamentare să se alăture inițiativei PSD.

„PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicații despre scandalul de corupție de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaște margini. În vreme ce românii erau ținuți în case, rămâneau foarte mulți fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiți de suferința oamenilor, să profiți de starea de urgență, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor.

Să transmiți în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor pentru pensii, iarăși este de un cinism înspăimântător. Premierul nu are dreptul să tacă, acuzațiile sunt mult prea grave și îl vizează direct și personal”. a declarat, duminică, într-o conferință de presă, senatorul PSD Radu Oprea. Acesta a mai spus că și președintele Klaus Iohannis ar trebui să exprime un punct de vedere legat de acest subiect.

„Îi solicităm și președintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a fost informat de instituțiile specializate ale statului român despre faptele de corupție de la Unifarm. Dacă nu a știut despre aceste acte de corupție, vrem să știm dacă a solicitat lămuriri serviciilor de informații.

În același timp, dacă președintele a fost informat și a știut ce se punea la cale la Unifarm și evident că domnia sa a girat, este Guvernul lui, a condus ședințele de Guvern, merge la partid la PNL ca un lider de facto al acestui partid, înseamnă că a girat cumva aceste aceste acte”, a mai spus senatorul Oprea.

Reamintim că directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracțiuni, între care luare de mită și abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziție de echipamente de protecție împotriva coronavirusului.

Totodată, procurorii anti corupție susțin că Eugen Adrian Ionel a dobândit nelegal calitatea de director general al Unifarm, în 2016. Practic, în calitate de membru în consiliul de administrație al companiei, acesta s-a votat singur pentru a ocupa funcția de director general și, implicit, a încasat ilegal salarii în valoare totală de aproape jumătate de milion de lei.

Citește și: Ludovic Orban și Florin Cîțu, suspectați de implicare în dosarul Unifarm

HashtagNews.ro