Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Deși putem alege oricând între popcorn su pufuleți, e important să ascultăm sfatul nutriționiștilor pentru a avea grijă de sănătate și de siluetă.

Popcornul este, la baza, un aliment sănătos, care conține fibre, fiind preparat din cereale integrale.

În egală măsură, pufuleții fac parte din dieta românilor de zeci de ani și sunt îndrăgiți atât de copii, cât și de adulți, cei mai recomandați fiind cei simpli, cu sare.

Nutriționistul Mihaela Bilic: ”În popcorn există mai mult ulei iar caloriile pe 100g diferă și ele”

Fie că ne uităm la un film sau vrem să uităm de plictiseală/griji, ne trebuie ceva de ronțăit. Și dacă e fără gluten, cu atât mai bine! Ce variantă e mai sigură pentru siluetă? Pufuleții!!”, scrie nutriționistul pe pagina de Facebook.

Mihaela Bilic a ținut să explice că, la capitolul materie primă, ambele produse sunt identice: porumb/mălai, ulei și sare. Cu toate acestea, în popcorn există mai mult ulei (27% grăsime), iar în pufuleți doar 10%. Caloriile pe 100g diferă și ele: 530 la popcorn și 427 la pufuleți.

O pungă de pufuleți are 85 de grame și doar 360 de calorii

Sunt expandate prin căldură (umflate cu aer), deci au volum mare și greutate mică…și asta e bine, ni se pare că mâncăm mult. La volum egal punga mare de popcorn are 110g și 580cal, iar cea de pufuleți are 85g și numai 360cal. Există și pungă mică de pufuleți, de 45g și 190cal, o gustare dietetică care merge bine cu lapte bătut”, a explicat nutriționistul.