Un primar din județul Suceava a furat curent timp de 6 ani

El ar fi montat un cablu electric subteran, prin care firma fiului său a fost racordată, în mod fraudulos, la curentul furnizat de o stație de pompe din comună.

Un primar din județul Suceava este acuzat că ar fi realizat un branșament ilegal pentru afacerea fiului său. Edilul din Șcheia ar fi dispus extinderea rețelei electrice în mod ilegal, potrivit digi24.ro.

El ar fi cerut montarea unui cablu electric subteran, prin care firma fiului său a fost racordată, în mod fraudulos, la curentul furnizat de o stație de pompe din comună.

Timp de 6 ani, facturile de curent de la societatea comercială au fost plătite, practic, de primărie, prejudiciul total, spun procurorii, fiind de aproape 430.000 de lei. Din suma de 430.000 de lei, 314.000 de lei ar fi reprezentant costul efectiv al lucrării de extindere. Primarul din Șcheia ar fi încheiat un contrat cu o firmă pentru extinderea rețelei de iluminat public în Mihoveni, în numele unității administrativ-teritoriale pe care o conducea.

Extinderea nu s-ar fi făcut în scopul interesului public, ci cu scopul de a satisface interesul patrimonial al familiei primarului, susțin procurorii, respectiv pentru a facilita accesul la curent electric firmei deținute de fiul său.

  Potrivit anchetei, contractul este în afara legii și a avut drept consecință vătămărea patrimoniului Unității Administrativ Teritoriale Șchei. În 2015, fabrica deținută de fiul primarului ar fi fost conectată, printr-un cablu electric subteran, la energia electrică furnizată de Stația de pompe II Șcheia. Primarul, spun procurorii, a dispus plata facturilor, deși știa că acea energie electrică era consumată de firma fiului său. Potrivit procurorilor, ar fi vorba de 73 de facturi (decembrie 2015 – martie 2022), în valoare de 114.450 de lei. Atât edilul, fiul lui, cât și cel care ar fi făcut racordul ilegal au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Toți trei au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind plasați sub control judiciar. Nu este singurul dosar în care este anchetat primarul din Șcheia. Săptămâna trecută,  primarul a fost reținut și plasat ulterior sub control judiciar pentru alte două acte materiale.

Una din acuzații este că, în perioada 30 iunie 2016 – 31 octombrie 2022, în calitate de primar şi de ordonator principal de credite, a aprobat și a plătit utilitățile pentru spațiul ce reprezintă Baza Sportivă multifuncțională din satul Sf. Ilie. Anchetatorii spun că firma care a închiriat baza respectivă trebuia să își plătească utilitățile, dar acest lucru l-a făcut Primăria Șcheia. Este vorba de 27 plăți către societate de apă-canal și 76 plăți către furnizorul de energie electrică, valoarea totală fiind de 138.763,57 de lei.

Cunoscut antrenor sportiv de la CSS Dinamo, reținut pentru agresiune sexuală