FOTO Podul.ro
FOTO Podul.ro

Liderul Pro România, Victor Ponta are o viziune sumbră cu privire la alegerile parlamentare. Acesta a precizat, miercuri seară, la România TV, că după 6 decembrie vom avea „lockdown”, măsură ce nu este încă impusă, din cauza alegerilor.

„Există o soluţie pe care toate ţările pe care o aplică toate ţările mai puţin România. Testezi cât mai mult. Şi ţii cât mai mulţi asimptomatici nu ştiu că au virusul şi dau mai departe la cei care ajung în spital. La noi rata mortalităţii e mult mai mare. De aceea rata de infectare e mult mai mare. La noi e politica nu testaţi, ţineţi gunoiul sub preş – că după 6 decembrie avem lockdown. Aşa e 100%. De ce credeţi că au deschis restaurantele şi tot şi era petrecere în România…că erau alegerile. Ne sigilau în casă dacă nu aveam alegeri”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Frica păzește bostănăria

„Vă explic cum ar fi trebuit să stea treaba la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Lucrurile stau aşa: puteai să ai o discuţie cu BOR şi celelalte biserici şi spuneai că în 2020 nu se face pelerinaj. Unii oameni erau supăraţi, alţii nu, dar ştia toată lumea. N-au spus chestia asta pentru că se supărau enoriaşii şi nu îi mai votau la Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani. Au zis ca după 27 septembrie că nu se mai poate. E o bătaie de joc”, a adăugat liderul Pro România. Decizia interzicerii pelerinajelor a fost luată pe 5 octombrie, ca urmare a evoluției epidemiologice.

Citește și: Data alegerilor parlamentare, la „pixul” lui Iohannis

#News