Marcel Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela urmează să fie astăzi audiat de Comisia „Sparanghelul”. Mai exact, parlamentarii social democrați au aprobat, împreună cu cei de la ALDE constituirea unei comisii de anchetă cu privire la cazul românilor plecați în Germania în data de 9 aprilie.

„Am finalizat investigaţiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi. De acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondenţă între Guvernele Germaniei şi României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanţa Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter. Imediat ajungem şi la miniştri, pentru că deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la Comisie şi pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela, acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe”, explica social-democratul Radu Oprea, președintele comisiei de anchetă.

În afară de Marcel Vela, vor mai fi audiați ministrul de Externe și ministrul Transporturilor. Se așteaptă, de asemenea, răspunsuri și de la Ambasada Germaniei.

Reamintim că în data de 9 aprilie, aproximativ 2.000 de români din diferite județe ale țării s-au înghesuit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, cu scopul de a pleca la muncă în Germania. La momentul respectiv, nu s-a ținut cont de nicio regulă de distanțare socială, cu toate că starea de urgență era în plină desfășurare. Oamenii urmau să se îmbarce în curse charter pentru a practica munci agricole în Germania.

Citește și: Orban: „Este și o responsabilitate a părinților să asigure măști”

#News