Ludovic Orban

Invitat la Digi24, premierul Ludovic Orban a vorbit despre situația măștilor ce ar fi trebuit să fie acordate elevilor, odată cu începerea noului an școlar. Potrivit lui Orban, bugetele locale ar fi suferit o reducere în ultima perioadă, corelată cu apariția crizei economice. Cu toate că se intenționează acordarea unor sume din fondul de rezervă, acesta nu vor reuși să acopere promisiunile.

„Din cauza crizei economie a existat o reducere a bugetelor locale. Vom mai acorda niște sume din fondul de rezervă pentru a echilibra bugetele locale, pentru a compensa. Noi le vom deconta primăriilor și școlilor.”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: „Nu este corect să asigurăm măști pentru toți elevii”

În opinia premierului Orban, părinții cu posibilități financiare ar trebui să le asigure copiilor măști, considerând că nu este corect ca toți elevii să beneficieze de aceste drepturi. Cu toate astea, nu se specifică nimic despre acordarea, în continuare, a măștilor elevilor ce provin din familii defavorizate, ceea ce ar mai echilibra un pic declarațiile premierului.

„Este greu să asiguri și nici nu este corect să asigurăm măști pentru toți elevii. Elevii provin din familii diferite, iar pentru cei care provin din familii vulnerabile trebuie să le asigurăm aceste măști, dar pentru copii care vin din familii cu posibilități, este și o responsabilitate a părinților să asigure măști pentru copiii pe care îi trimit la școală. ”, a mai spus Ludovic Orban, la Digi 24.

Citește și: Primarul Galațiului vrea bani (și) de la Guvern pentru tabletele elevilor

#News