Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu (PSD) a anunțat, la un post local de radio, că vor fi alocate fondurile necesare pentru achiziționarea de materiale (laptopuri, tablete, dezinfectanți) în vederea începerii, în bune condiții, a noului an școlar.   

„În urmă cu o săptămână, am avut o întâlnire cu directorii de școli. Cel mai probabil, metoda de studiu aleasă va fi aceea privind reducerea numărului de elevi prezenți la clasă. Am cerut fiecărui director să ne prezinte o situație. Am discutat despre nevoia de echipamente. Fiecare clasă va fi dotată cu câte un laptop. Vorbim de sute de laptopuri. Vom aloca fondurile necesare fiecărei școli în parte pentru a-și achiziționa camerele web, laptopuri, tablete – acolo unde este necesar, pentru că sunt copii încă nu au acces la astfel de echipamente, din cauza lipsei posibilităților financiare, în special”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, la Pro Lider Fm.

Primarul Galațiului a precizat că „așteaptă să vadă cum se mișcă Guvernul”, pentru a nu se dubla unele cheltuieli cu tehnologia.

„Aștept pe partea de tablete să văd cum se mișcă Guvernul pentru că știu că și ei aveau de gând, cel puțin la nivel verbal, să facă ceva în domeniu și atunci nu are rost să cheltuim de două ori bani pentru același lucru. Sper să se miște rapid pentru că noi suntem pe repede-înainte”, a concluzionat primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Citește și: Făgădău, cu mâna întinsă pentru „tablete”

#News