Edilul Capitalei, Gabriela Firea ne povestește cum astăzi, în ședința de consiliu local aferentă Primăriei Generale, programul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” ar fi fost votat de către consilierii generali din partea următoarelor partide: ALDE, PSD, PMP și USR, cei de la PNL dând bir cu fugiții și, potrivit Gabrielei Firea, abandonând jurământul pe care l-au făcut față de locuitorii Bucureștiului.

„Programul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost votat azi de consilierii generali Psd, Alde, Usr, Pmp. Din pacate, consilierii generali PNL au abandonat juramantul fata de bucuresteni si au votat impotriva. Rusinos!”, spune Gabriela Firea.

Scopul proiectului: testarea a 3.000 de persoane din linia întâi și nu numai

„Prin acest proiect, testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2 : farmacisti, sportivi, ziaristi, angajati ai magazinelor si teraselor, curierilor.

Dorim să limitam raspandirea noului virus in randul acestor categorii de angajati si al celor cu care intra in contact zi de zi.

Pentru fiecare test PCR standard PMB va deconta prin ASSMB 200 de lei, unitatile sanitare publice si/sau private afiliate in cadrul proiectului, suma decontata si de catre Casa de sanatate.

· Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total al proiectului este de 633.000 lei.

· Sunt eligibili cei care nu se afla in categoriile definitiilor de caz, asa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborata de INSP.

· Primăria Capitalei mai are în desfășurare alte campanii de testare: „Testăm pentru București” – unde s-au înscris circa 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3000 de persoane s-au testat deja, doar 3 teste fiind pozitive.”, a adăugat aceasta.

Gabriela Firea: „ASSMB a achizitionat cele 3.000 de teste RT-PCR si le-a distribuit catre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase si Tropicale „Dr.Victor Babeș”,

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.

· Campania „Pentru cei care NU stau acasă” – ASSMB a achizitionat cele 3.000 de teste RT-PCR si le-a distribuit catre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase si Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unitatea medicală care deruleaza in prezent testarile in cadrul proiectului „Pentru cei care NU stau acasă”. Acest proiect, aprobat prin HCGMB in data de 10.04.2020, vizeaza testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu si expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.”, spune edilul Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook, în concluzie.

Citește și: Digitalizarea spitalelor și măsuri pentru susținerea economiei în zona HORECA, două dintre prioritățile Gabrielei Firea

#News