Platforma de programare, funcționare cu sincope

Astăzi a început a treia etapă a campaniei de vaccinare, cea pentru populația generală

În ciuda tuturor discuțiilor legate de vaccinare, pro și contra, există destul de mulți români care consideră că prin vaccinarea împotriva Covid există șansa unei reveniri la o viață normală. Iar acest lucru s-a putut vedea zilele acestea, când platforma de programare a fost luată cu asalt. Însă, asta a însemnat și câteva împotmoliri ale platformei, fapt recunoscut de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheoghiță.

„Sunt înscrise 77.000 de persoane… Este un lucru pe care l-am anticipat și care a fost anunțat în mod oficial pe site-ul platformei. E posibil să apară întârzieri în funcționalitatea platformei, având în vedere că se lucrează pe o platformă aflată în producție, existând riscul să apară aceste sincope în funcționare. Din acest motiv se lucrează în etape…

Vă asigur că STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluență. Cu siguranță, va apărea un mesaj pe platformă în momentul în care se vor finaliza toate procedurile operaționale. 

La acest moment este posibil să apară aceste disfuncționalități pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producție, accesată de zeci de mii de urilizatori”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Vaccinare începută în localitățile cu incidența peste 4,5 la mia de locuitori

În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la mia de locuitori, luni a început  vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja.

Pentru restul, vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului. Autoritățile au anunțat că listele de așteptare se vor deschide succesiv, pe județe (luate în ordine alfabetică), începând cu dimineața zilei de 15 martie 2021, ora 09:00. Vor fi trei intervale orare pentru deschiderea listelor. Bucureștiul figurează în ultimul dintre ele.

Autoritățile atenționează însă că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

Citește și: Vaccinat sau cu test negativ, la Untold