Ministerul Educaţiei: 26 de cadre didactice participante la concursul de titularizare, eliminate pentru fraudă

Un număr de 2.623 de candidaţi dintre participanţi s-au retras (2.541 de candidaţi din motive personale, respectiv 82 de candidaţi din motive medicale).

Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, a fost 83,17%, 26 de candidaţi fiind eliminaţi pentru „fraudă sau tentativă de fraudă„, transmite Ministerul Educaţiei. Din promoţia de absolvenţi ai acestui an înscrişi la concurs, s-au prezentat 81,70%, potrivit digi24.ro.

Un număr de 2.623 de candidaţi dintre participanţi s-au retras (2.541 de candidaţi din motive personale, respectiv 82 de candidaţi din motive medicale).

Procentul candidaţilor retraşi, din totalul candidaţilor prezenţi, este 9,87%. „26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2023 – 2024. Au fost transmise către cele 12 centre de evaluare (constituite pe discipline, la nivel naţional) 23.893 de lucrări (12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs, după încheierea probei).

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional”, afirmă aceeaşi sursă.


Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 şi 28 iulie.

Francezii care își repară hainele și pantofii uzați vor primi bonusuri