Liderii celei mai importante rețele de distribuție de cannabis din Moldova au fost prinși

Două persoane sunt suspectate de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc

Unul dintre liderii celei mai mari rețele de distribuție de cannabis din zona Moldovei a fost prins de polițiști, transmite IGPR, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, în urma a două acțiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite de trafic de droguri, efectuate în 22 martie, polițiștii și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a două persoane, suspectate de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Ei ar fi inițiat anul trecut un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte cinci persoane, care ar fi acționat pe două palier.

Liderii controlau și dispuneau modul în care membrii din palierul doi, cel de execuție, îndeplineau sarcinile. De asemenea, în mai multe rânduri, cei doi bănuiți ar fi achiziționat, de pe teritoriul Spaniei, cannabis, pe care l-ar fi expediat, prin intermediul membrilor grupului, pe teritoriul României. 

„Totodată, pentru a se proteja de o eventuală depistare, cei doi lideri ai grupului ar fi solicitat prezența pe teritoriul Spaniei a membrilor din eșalonul doi, care ar fi preluat efectiv coletele cu droguri, le-ar fi depus la firme de transport/curierat, utilizând date false de identificare, după care s-ar fi deplasat în țară, pentru a le prelua de la destinație și a le distribui în municipiile Iași, București, Suceava și Cluj-Napoca”, arată polițiștii. 

Membrii cu atribuții de execuție în cadrul grupului, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, sunt sub măsuri privative de libertate , doi în arest preventiv, unul în arest la domiciliu și doi sub măsura controlului judiciar, în urma prinderilor în flagrant delict realizate în luna martie 2023. 

În 22 iunie, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare în județul Suceava,  procurorii DIICOT dispunând  ulterior reținerea pentru 24 de ore a persoanelor bănuite. O zi mai târziu, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a unuia dintre bănuiți, cu rol de lider al grupului.

Francezii care își repară hainele și pantofii uzați vor primi bonusuri