Un videoclip, dar mai ales melodia prin care a transmis un mesaj dur împotriva femeilor i-au adus manelistului „legendar” Dani Mocanu, pe lângă milioanele de vizualizări și un dosar penal, pentru incitare la ură și discriminare, și o condamnare cu executare. Chiar dacă nu sunt decât șase luni, potrivit portalului justiției, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă că nu pot să te iei de oricine, oricând, oricum, fără să plătești.

Mai mult, instanța obligă YouTube să înlăture videoclipul în cauză, publicat pe platformă, precum și toate videoclipurile conexe. Totodată, Mocanu este condamnat la „pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 C.pen., cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei , în total 15.000 de lei”, dar și plata sumei de 6.000 de lei, cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, manelistul putând face apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Manelistul a fost trimis în judecată în luna ianuarie anul trecut. Potrivit procurorilor, în 27 aprilie 2019, Dani Mocanu a încărcat pe platforma online YouTube „un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului.”

Mocanu, și în atenția Protecției Animalelor

La finalul anului 2020, Dani Mocanu a fost și în vizorul Protecției Animalelor, după ce a publicat un videoclip în care apare un leu rănit și subnutrit, clip care a adunat 4,3 milioane de vizualizări, dar și un val de critici. Și în acest caz a fost deschis dosar penal pe numele lui Dani Mocanu. El mai are un dosar penal pentru proxenetism și trafic de persoane.

În concluzie, intrigarea la ură împotriva femeilor, dar și maltratarea animalelor te pot trimite „la răcoare”, oricât de cunoscut ai fi.

Citește și: „Lori din Onești”, fericirea de pe primul loc