Biden „deschide război” grupurilor de extremă dreaptă

„Cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor", a subliniat președintele american

Într-o conferință de presă susținută de curând în Congresul American, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a vorbit despre principalii inamici ai țării pe care o conduce.

Mai mult, în cadrul discursului pe care Joe Biden l-a susținut, presa americană a ținut să remarce faptul că acesta este primul președinte american secondat de două femei: Kamala Harris și Nancy Pelosi.

Imaginea celor trei a devenit deja virală pe rețelele de socializare:

Foto: Global News

Inamicii Statelor Unite ale Americii, în opinia președintelui Biden

Președintele Biden a menționat că una dintre cele mai mari amenințări, pe plan intern, a Statelor Unite ale Americii, o reprezintă prezența grupurilor care promovează teorii de tipul „supremația albilor”, grupuri susținute în trecut, mai pe față, mai cu subînțeles, de fostul președinte american, Donald Trump. „Nu vom ignora ceea ce au semnalat agenţiile noastre de informaţii. Cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor”, a spus președintele.

Programele nucleare ale Coreei de Nord și ale Iranului, o mare amenințare pe plan extern

Programele nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord sunt considerate de președintele american ca fiind grave amenințări pentru Statele Unite. Acesta avertizează că nu are de gând să stea cu mâinile în sân. Ba mai mult, va contracara orice acțiune violentă, fie că vorbim de plan intern sau extern. „În privinţa programelor nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord, care prezintă ameninţări grave pentru securitatea SUA şi pentru securitatea întregii lumi, vom colabora strâns cu aliaţii noştri pentru a aborda ameninţările generate de ambele ţări prin diplomaţie şi prin disuasiune strictă”, a mai spus Joe Biden.

Războiul din Afganistan va continua atât timp cât grupurile teroriste vor exista și vor reprezenta o amenințare

Cu toate că, potrivit declarațiilor, Joe Biden ar vrea să poată pune stop războiului din Afganistan, cel care durează deja de prea mulți ani, președintele a insistat că toate grupurile teroriste trebuie înlăturate, acest lucru reprezentând o prioritate pentru administrația sa. „După 20 de ani de curaj şi sacrificii, a venit vremea să aducem trupele acasă. Dar nu trebuie să ne facem iluzii, ameninţarea teroristă s-a extins dincolo de Afganistan după anul 2001 şi vom rămâne vigilenţi în privinţa ameninţărilor la adresa Statelor Unite, indiferent de unde provin. Reţelele teroriste Al-Qaida şi ISIS (n.red. – Stat Islamic în Irak şi Siria) sunt prezente în Yemen, în Siria, Somalia şi în alte zone din Africa şi din Orientul Mijlociu, chiar şi în alte părţi”, a subliniat acesta.

Citește și: Biden ridică sancțiunile impuse de Trump Curții Penale Internaționale