Persoana cu numărul opt miliarde în lume, născută în Filipine

Fetiță, născută la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella din Tondo, a primit numele Vinice Mabansag.

Un copil născut în Filipine a fost declarat persoana cu numărul opt miliarde în lume, număr atins marți, 15 noiembrie. Este vorba despre o fetiță, născută la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella din Tondo, care a primit numele Vinice Mabansag. Autoritățile filipineze i-au dat fetiței titlul simbolic, deși Orgnizația Națiunilor Unite (ONU) nu a declarat pe nimeni drept persoana cu numărul opt miliarde, potrivit ziare.com.

Fetiţa a devenit celebră după ce s-a născut la spitalul Memorial Dr Jose Fabella la ora 1:29 (ora locală), nașterea ei fiind sărbătorită de Comisia pentru Populație și Dezvoltare din Filipine, care a postat fotografii cu fetița și mama ei pe Facebook

.A fost nevoie de 12 ani pentru ca un miliard de oameni să fie adăugat la populația globală, India fiind pe punctul de a depăși China drept cea mai populată țară din lume, anul viitor. „8 miliarde de speranțe. 8 miliarde de vise. 8 miliarde de posibilități. Planeta noastră găzduiește acum 8 miliarde de oameni”, a scris pe Twitter Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). ONU a declarat persoana cu numărul cinci miliarde în 1987, pe cea cu numărul șase miliarde în 1999 și pe cea cu numărul șapte miliarde în 2011 ,semn al creșterii accelerate a numărului locuitorilor de pe Pământ. În 1950, populația lumii era de 2,5 miliarde, ONU estimând că populația lumii va continuă să crească până la aproximativ 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 și 10,4 miliarde în anii 2080.

În 1804 s-a născut pământeanul cu numărul un miliard.

 Revoluția industrială, dar și creșterea calității sistemului medical au făcut ca 80 de ani mai târziu, în 1927, populația globului să se dubleze. Ultima „aniversare” a fost acum 11 ani, pe 31 octombrie 2011, atunci când s-a născut locuitorul cu numărul 7 miliarde, o fetiță din Filipine. Pentru cifrele de acum, o mare parte din creștere a provenit din țările în curs de dezvoltare din Africa. Printre acestea se numără și Nigeria. Și în următoarele trei decenii, populația națiunii vest-africane este de așteptat să crească și mai mult: de la 216 milioane în acest an la 375 milioane, spune ONU. Asta va face din Nigeria a patra cea mai populată țară din lume, după India, China și Statele Unite. Potrivit cercetătorilor, în prezent, populația lumii crește în cel mai lent ritm din 1950 încoace. În timp ce în statele dezvoltate sunt tot mai puține nașteri, mai mult de jumătate din creșterea demografică așteptată în următoarele decenii va fi concentrată în opt țări, toate din Africa.

Animale marine neobișnuite, descoperite lângă Australia