1.200 de copii evacuaţi dintr-o tabără de lângă Atena, din cauza incendiilor

Incendiul a izbucnit într-o zonă forestieră, în apropiere de istmul Corint.

Peste 1.000 de copii au fost evacuaţi luni dintr-o tabără situată în apropierea staţiunii balneare Loutraki, situată la aproximativ 80 de kilometri vest de Atena, din cauza unui incendiu. ”Am salvat 1.200 de copii care se aflau în vacanţă în tabără”, a anunţat la postul privat de televiziune Skai primarul din Loutraki, Giorgos Gkionis, potrivit g4media.ro.

Incendiul a izbucnit într-o zonă forestieră, în apropiere de istmul Corint, potrivit agenţiei oficiale de presă Ana.

Evacuări, ca măsură de precuaţie, au fost dispuse în zonă. Potrivit pompierilor, forţe terestre şi aeriene au fost mobilizate, în contextul în care în zonă se înregistrează rafale violente de vânt. Peste 30 de pompieri participă, luni, în Grecia, la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată din zona Kouvaras, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Alt incendiu, alimentat de rafale de vânt, a izbucnit la Kouvaras, la aproximativ 50 de kilometri est de Atena, au anunţat pompierii greci.

Autorităţile au ordonat evacuarea, ca măsură de precauţie, a unor zone balneare, locuinţe şi unei mănăstiri. Acest incendiu a distrus tuifişuri şi s-a extins rapid în sud, către regiunea Attica, în apropierea zonelor balneare Lagonisi, Anavyssos şi Saronida, unde se  află numeroase locuinţe. Circulaţia a fost întreruptă pe drumuri din zona Kalyvia, din cauza unui fum dens. Un purtător de cuvânt al pompierilor a anunţat ”arestarea unui străin care s-ar afla la originea incendiului” de la Kouvaras, fără să dezvăluie naţionalitatea acestuia. Grecia fost afectată în acest weekend de prima caniculă din acest an, iar temperatura a atins un vârf de 44,2 °C în regiunea Teba (centru), potrivit Observatorului Naţional din Atena. Rusia suspendă acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră