Animale marine neobișnuite, descoperite lângă Australia 

Este vorba despre anghila cu piele gelatinoasă, peștele hermafrodit cu dinți lungi și ascuțiți.

Animale marine ciudate în adâncurile apei de lângă Insula Cocoa au fost descoperite de oamenii de știință de la Institutul de cercetare al Muzeelor Victoria din Australia, care au efectuat o expediție de 35 de zile în Oceanul Indian. Aceștia au observat și filmat numeroase animale marine neobișnuite, cum ar fi anghila cu piele gelatinoasă, peștele hermafrodit cu dinți lungi și ascuțiți. Creaturile au fost descoperite lângă vulcanii de adâncime din Oceanul Indian, potrivit ziare.com.

Experții de la Institutul de Cercetare al Muzeelor Victoria s-au întors săptămâna trecută dintr-o expediție de 35 de zile, care a cartografiat fundul oceanului din îndepărtatul Parc marin al Insulelor Cocos din Australia.

În timpul călătoriei lor de 11.000 de km, ei a văzut o anghilă oarbă cu piele gelatinoasă și un pește șopârlă hermafrodit cu dinți lungi și ascuțiți. Ei au observat, de asemenea, câțiva peșți liliac de adâncime  care seamănă cu niște găluște și care înoată pe fundul oceanului cu ajutorul unor aripioare asemănătoare brațelor.„Am descoperit un număr uimitor de specii potențial noi care trăiesc în acest parc marin îndepărtat. Suntem mândri că hărțile, datele și imaginile noastre vor fi folosite de Parks Australia pentru a gestiona noul parc marin în viitor”, a spus Dr. Tim O’Hara, om de știință, șeful expediției. 

”. Nava de cercetare „Investigator” a pornit în teritoriile Australiei din Oceanul Indian, care înconjoară Insulele Christmas și Cocos, în septembrie 2022, pentru a observa munții submarini care sunt cei mai mari din țară.

  Munții s-au format ca vulcani giganți acum 50 și 140 de milioane de ani în urmă, înainte de a se scufunda treptat în fundul oceanic ușor. Cercetătorii au dorit să preleveze mostre din unele dintre aceste creaturi de adâncime pentru studiu și expoziție, unele  fiind luate de la cinci kilometri adâncime.

Percheziții la mai mulți cântăreți de manele care ar fi primit ajutoare ilegale de 1,2 milioane lei în pandemie