Percheziții la mai mulți cântăreți de manele care ar fi primit ajutoare ilegale de 1,2 milioane lei în pandemie

 Artiştii ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a primi ajutoare din partea statului.

Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați pentru înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele anulate în perioada restricțiilor din pandemie. Oamenii legii au făcut peste 70 de percheziții în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj, dar şi în Bucureşti, la sediile comerciale, dar şi la locuinţele artiştilor. Potrivit anchetatorilor, artiștii ar fi declarat că trebuiau să susțină extrem de multe spectacole, multe fictive, doar ca să primească ajutor din partea statului. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de milion de lei, potrivit digi24.ro.

 Artiştii ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a primi ajutoare din partea statului

Pe tot parcursul zilei au fost aduși la IPJ mai mulți artiști. Se pare că în acest dosar în calitate de suspect este Dan Armeanca, fiind audiați mai mulți artiști, printre care Cristi Dules, Dan Bursuc, Maria Buză, dar și instrumentiști de la formația Mandinga. Este vorba de infracţiuni de înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cântăreții de muzică de petrecere ar fi cerut sprijin financiar din partea statului în mod ilegal, pe perioada pandemiei.

„Eu am fost chemat și invitat de către autorități ca martor” a declarat Dan Bursuc.”M-am și speriat. Nici nu am știut… Nu este cazul nostru, ci a colaboratorilor noștri, din fericire. Dintr-o neînțelegere. Au fost niște contracte și atunci… Dar ele sunt în legalitate și totul este verificat”, a declarat actrița Maria Buză.
Oamenii legii revendică un prejudiciu de jumătate de milion de lei. Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov a declarat că  valoarea prejudiciului solicitat de persoanele bănuite se ridică la peste 1 milion de lei, valoarea prejudiciului cauzat penal depășind 500 de mii de lei. Peste cinci mii de artişti au beneficiat de indemnizaţii în valoare de peste o mie de lei în perioada pandemiei.

Avertismentul oncologilor: Explozie de cazuri de cancer în Europa