Captură video Romsilva
Captură video Romsilva

Într-o filmare realizată de camerele de monitorizare a faunei, reprezentanții Romsilva au surprins un moment amuzant din viața unei familii de porci mistreți.

Filmarea a fost realizată în mijlocul unei păduri din Parcul Național Semenic, în regiunea Cheile Carașului.

Familia de mistreți a fost surprinsă în timp ce se bălăcea. Romsilva: ”Asistăm la un mic ”spa” în mijlocul unei păduri”

Regia Pădurilor a explicat că arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind din zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost.

Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar. Hrana mistrețului este majoritar vegetală. Aceasta constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe. Totuși, în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale”, au transmis membrii Regiei Naționale a Pădurilor din România prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Parcul Național Semenic are o suprafață de 36.052 hectare

Romsilva a ținut să precizeze că Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor.

Parcul este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală. De asemenea, există și numeroase obiective și trasee turistice”, au adăugat membrii Regiei.