O celebră medalie de aur a fost vândută la licitație

Fiica atletului a fost cea care a decis să vândă medalia: ”Sper că va ajunge la cineva care o va aprecia și o va onora”

O medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 a fost vândută, la licitație, pentru suma de 120.000 de dolari.

Celebra medalie a aparținut lui Harrison Dillard, atlet și săritor de garduri. După 75 de ani, aceasta a fost vândută, în cursul weekendului trecut.

În ciuda renumelui, acesta nu a reușit atunci să se califice la probele din SUA pentru proba sa favorită.

Cu toate acestea, Dillard a obținut un loc în lotul american pentru proba de 100 m. Cursa în care a câștigat aurul a fost definită de atlet ca fiind ”cursa vieții lui”.

Harrison Dillard a obținut medalia de aur, în ciuda unui start slab în finala de pe pista de zgură de pe Wembley, devansându-i pe compatriotul său Barney Ewell și pe panamezul Lloyd LaBeach

La Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952, Dillard, care s-a născut în anul 1923, a mai câștigat o medalie de aur la individual, în proba de 110 m garduri. În plus, a făcut parte și din echipa de ștafetă victorioasă.

De asemenea, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Dillard a participat la campania din Italia, în cadrul Diviziei 92 de infanterie a SUA, cunoscută sub numele de „Buffalo Soldiers”, o forță formată din afro-americani.

Renumitul atlet s-a axat și pe o carieră în televiziune și radio. Harrison Dillard a decedat în anul 2019, la vârsta de 96 de ani. La finalul săptămânii trecute, fiica sa a decis să vândă medalia care l-a consacrat

A fost o decizie dificilă de luat, dar sper că va ajunge la cineva care o va aprecia și o va onora”, a declarat fiica atletului, pentru publicația The Guardian.

Medalia a fost vândută de Ingrid O’Neill Auctions din Corona del Mar, California, și a făcut parte dintr-o licitație mai amplă care a inclus și o medalie de argint de la primele Jocuri Olimpice din epoca modernă, desfășurate la Atena, în 1896.