Bruce Willis, din nou pe ecran cu ajutorul tehnologiei digitale

.Actorul va fi înlocuit de o dublură digitală în filmele sale.

Bruce Willis, care a pus capăt carierei sale de actor în martie anul acesta, a devenit primul star de la Hollywood care și-a dat acordul să fie înlocuit de o dublură digitală în filmele sale, potrivit digi24.ro.

Imagininea  digitală a lui Bruce Willis va fi folosită în realizarea filmelor, după ce actorul și -a vândut drepturile unei companii care va crea o copie digitală a celebrului actor

Bruce Willis a apărut anul trecut într-o reclamă fără să fie prezent pe platoul de filmare, cu ajutorul tehnologiei deepfake.  Tehnologia a permis ca fața lui să fie transferată în mod digital unui alt actor. Bruce Willis a permis companiei americane Deepcake, care produce copii digitale, să îi folosească fața, fiind încântat de rezultat. Datorită avansului tehnologiei moderne, chiar și atunci când se află pe alt continent, a putut comunica, lucra și participa la filmare, fiind o experiență nouă și interesantă, pentru care mulțumeste întregii echipe, a spus actorul.

Deepcake și-a propus să devină cea mai mare agenție de impresariat a lumii, reconstituind prin inteligență artificială atât imaginile unor actori în viață cât și ale unora defuncți

Tehnologia inteligenței artificiale a fost folosită pentru a plasa capul lui Willis, reconstruit computer generated, pe o dublură a unui corp. Scopul a fost obținerea unei dubluri a actorului pentru o reclamă la telefoane în Rusia.

„Îmi place cât de exact a fost interpretat personajul meu. Pentru mine este o oportunitate grozavă de a mă întoarce în trecut. Cu noile tehnologii, chiar dacă sunt pe alt continent, pot lucra şi pot lua parte la filmări. Este o experienţă nouă şi interesantă. Mulţumesc întregii echipe”, a spus Bruce Willis.

Deși există îngrijorări potrivit cărora tehnologia deepfake ar putea fi folosită pentru dezinformarea politică, la Hollywood s-a oferit posibilitatea ca actorii să apară în continuare în producții după ce mor, acest lucru permițând ca vedete din trecut  să fie readuse la viață în filme și seriale.

Tehnologia deepfake a fost folosită deja în producții derivate din seria Star Wars, pentru a prezența versiuni mai tinere ale actorilor

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a jucat în peste 70 de filme în cariera lui, inclusiv în seria „Greu de ucis”.
Bruce Willis a anunțat la începutul acestui an  că se va retrage din actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie. Este vorba despre o afecțiune care determină dificultăți de vorbire și exprimare nonverbală, paciențîi diagnosticați cu afazie având deseori probleme atunci când citesc, vorbesc, ascultă sau scriu.

Twitter lansează o nouă aplicație pentru conţinutul video