Twitter lansează o nouă aplicație pentru conţinutul video

Conținutul este inspirat de la TikTok.

Twitter va permite utilizatorilor să vizualizeze clipurile video în mod full screen şi cu scroll vertical, la fel ca pe TikTok şi pe toate celelalte platforme sociale care folosesc această facilitate, potrivit g4media.ro. Compania Twitter a început testarea funcţiilor pentru video inspirate de la TikTok din decembrie 2021, dar a reușit să pună la punct aplicația acum.

Conținutul este inspirat de la TikTok

Atunci când un utilizator va deschide un clip video descoperit în feed-ul obişnuit, va fi condus într-o secţiune în care putea naviga pe verticală pentru a descoperi clipuri similare. Mutarea utilizatorului din feed-ul principal într-o secţiune dedicată conţinutului video este o modalitate folosită de către Facebook  de mai mult timp pentru a duce cât mai mulţi utilizatori în Watch, propria secţiune de video. Vizualizarea pe tot ecranul cu derulare verticală este abordarea pe care Twitter a preluat-o de la TikTok aplicația urmând să fie disponibilă în cadrul aplicaţiei de iPhone în zilele următoare. Aplicația ar urma să fie disponibilă şi pe telefoanele Android, dar nu se ştie dată când va fi posibil acest lucru.  Twitter a lansat un carusel dedicat conţinutului video în secţiunea Explore, sub  titulatura “Videos for you” utilizatorii descoperind clipuri video populare alese special pentru utilizator de algoritm.

Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere) numite „tweets”

Utilizatorii înregistrați pot posta, aprecia și reposta un tweet postat de altă persoană (retweet), iar utilizatorii neînregistrați le pot citi doar pe cele care sunt disponibile public. Platforma este oferită de Twitter Inc., companie cu sediul în San Francisco, California, SUA. Twitter a fost creat de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams în martie 2006 și a fost lansat în luna iulie a acelui an. Cuvântul twitter este un cuvânt englez cu traducerile pălăvrăgeală, agitație, freamăt, ciripit