În cursul zilei de vineri, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a făcut un nou pas spre schimbare, anulând încă o directivă dată de fostul președinte, Donald Trump. Mai exact, guvernul american a ridicat sancțiunile împotriva Curții Penale Internaționale, menționează AFP.

Președintele Biden revocă decretul prezidențial impus de Trump

În luna septembrie, vechea administrație prezidențială a Statelor Unite ale Americii o sancționa pe procuroarea Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda, cu scopul de a preveni eventuale acțiuni penale împotriva militarilor americani, în contextul conflictului armat din Afganistan.

Președintele Joe Biden a anulat decretul prezidențial dat de Donald Trump. Respectivul decret dădea undă verde pedepsirii judecătorilor, eliminând, de asemenea, inclusiv restricțiile de viză. „Ca urmare, sancţiunile impuse de guvernul anterior împotriva procuroarei CPI Fatou Bensouda” au fost ridicate. Împreună cu aceste sancțiuni au mai fost ridicate inclusiv o serie de restricţii de viză datând din 2019, împotriva membrilor Curţii cu sediul la Haga, a anunțat secretarul de stat al SUA. „Aceste decizii reflectă analiza noastră conform căreia aceste măsuri au fost inadecvate şi ineficiente”, a mai spus secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken.

Citește și: Trump, mâhnit că americanilor nu le-a păsat de așa-zisele afaceri ale fiului lui Biden