Foto: Spynews.ro

Celebra cântăreață de muzică lăutărească, Gabi Luncă, a decedat, în cursul acestei seri, de Covid-19. Artista în vârstă de 82 ani era internată de două săptămâni la Spitajul Județean Ilfov.

În urmă cu câteva zile, fiica acesteia spunea despre mama sa că este la ATI și că este stabilă, declarând, de asemenea, că din punct de vedere medical nu are nimic de reproșat nimănui.

„Nu ne-am sărutat decât pe mâini”, a spus Rebeca Onoriu, despre mama sa, Gabi Luncă

„A luat de la unul din nepoţi, casa e mare, normal. Au venit în vizită la ea, nu ştiau că sunt pozitivi. A luat virusul, probabil, de pe hainele copiilor. A început să aibă o uşoară tuse. A venit DSP-ul, i-a făcut test, a ieşit pozitiv. Apoi, sora mea i-a mai făcut unul, al doilea test tot pozitiv a ieşit. Am început tratamentul acasă, am cumpărat şi aparat de oxigen. În a treia zi a scăzut saturaţia la 90. S-a panicat şi a mers la Matei Balş, unde a făcut un CT la plămâni. S-a văzut o uşoară inflamaţie. Având în vedere vârsta dânsei am internat-o la Spitalul Ilfov. Au pus-o imediat pe tratament. Ca să nu scadă saturaţia i-au pus o mască full-face, care i-a schimbat analizele. Medical s-a făcut super tratament. Este la ATI, e stabilă, mănâncă, vorbeşte. E un virus pervers. E deja în a 12-a zi de boală. Din păcate, virusul nu te întreabă câţi ani ai şi nici cine eşti. Am protejat-o cât am putut, nu ne-am mai sărutat decât pe mâini”, declara Rebeca Onoriu, fiica cântăreţei, pentru Click.ro.

Internarea în secția ATI Covid nu este prima întâlnire de durată a artistei Gabi Luncă cu spitalele din România. În tinerețe, aceasta a avut cancer la sân, petrecându-și luni bune prin saloanele spitalelor, timp în care a trebuit să suporte desele și chinuitoarele tratamente de chimioterapie. În plus, aceasta a pierdut, de asemenea, un copil, traumă peste care a trecut cu greu.

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit din cauza Covid