MAE: Doi români au fost dați dispăruți în Israel

Până acum, un cetățean român a murit în războiul dintre Israel și Hamas

mae
MAE

Doi români sunt dați dispăruți în Israel. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că o persoană cu dublă cetățenie, româno-israeliană, este declarată dispărută, potrivit digi24.ro.

Autoritățile israeliene au publicat o listă cu bilanțul cetățenilor străini dispăruți sau morți, iar un alt român se numără printre cei care sunt de negăsit.

„Confirmăm faptul că un cetățean cu dublă cetățenie, româno-israeliană, cu domiciliul în Israel este declarat dispărut, familia neputând lua legătura cu el. Ambasada României la Tel Aviv menține legătura cu autoritățile israeliene pentru obținerea tuturor informațiilor”, a transmis MAE. Autorităţile române au făcut verificări, după ce a apărut informaţia potrivit căreia un român ar fi între persoanele dispărute în Israel. Informaţia a fost făcută publică, joi, de către preşedintele israelian, Isaac Herzog, într-o conferinţă de presă.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Israel, un român figurează ca dispărut pe lista de 36 de țări care au cetățeni morți sau dispăruți în urma atacurilor Hamas de zilele trecute.

România, Austria, Australia, Estonia, Eritreea, Danemarca, Chile, Germania, Italia, Irlanda, India, Kazahstan, Mexic, Portugalia, Polonia, Panama, Sri Lanka, Thailanda și Uzbekistan au cetățeni dați dispăruți. Până acum, un cetățean român a murit în războiul dintre Israel și Hamas. Bărbatul era soldat în armata israeliană și avea dublă cetățenie, română și israeliană, a anunțat luni Ministerul de Externe. Peste 2000 de români au fost aduși acasă din Israel în ultimele zile, un alt avion aterizând în această dimineață. Potrivit MAE, şi 350 de români din Fâşia Gaza sunt în atenţia Celulei de criză, iar dintre aceştia aproape 150 au cerut sprijin pentru a se întoarce în ţară. În acest sens, se caută „cea mai bună soluţie” şi, până în prezent, situaţia de securitate din teren nu a permis repatrierea lor. Vânzarea produselor cu sclipici, interzisă în Uniunea Europeană