O tânără milionară vrea să-și doneze cea mai mare parte din avere deoarece banii nu o fac fericită

Marlene Engelhorn este nepoata lui Traudl Engelhorn-Vechiatto, descendenta lui Friedrich Engelhorn, fondatorul gigantului chimic BASF

Marlene Engelhorn, în vârstă de 29 de ani, a moștenit mai mulți bani decât și-ar fi dorit, după ce bunica ei miliardară a murit în urmă cu o lună. Deoarece consideră că nu merită banii deoarece nu o fac fericită, ea a decis să doneze între 90 și 95 la sută din moștenirea ei de zeci de milioane de dolari. 

Marlene Engelhorn este nepoata lui Traudl Engelhorn-Vechiatto, care avea 94 de ani când a murit, descendenta lui Friedrich Engelhorn, fondatorul gigantului chimic BASF în 1865.

Afacerile familiei au fost vândute în 1997 cu aproximativ 11 miliarde de dolari, bunica lui Marlene primind aproximativ 2,45 miliarde de dolari. Marlene Engelhorn va primi câteva zeci de milioane de dolari, dar nu își dorește banii, potrivit digi24.ro.


Tânăra înțelege că decizia ei poate părea ciudată pentru unii oameni, spunând că nu are nimic împotriva bogaților, ci doar împotriva celor extrem de bogați.

Ea spune că atunci când a aflat de decizia bunicii ei de a-i lăsă moștenire zeci de milioane de dolari s-a enervat.

„Nu ar trebui să am banii familiei mele pentru că nu am lucrat pentru ei”, a spus Marlene. Marlene Engelhorn i-a criticat pe superbogații lumii pentru că s-au implicat în acțiuni filantropice pentru a evita plata impozitelor. Ea nu crede că acest tip de comportament ar trebui promovat, pentru că este necinstit.

„În opinia mea, aceasta nu este o chestiune de voință, ci o chestiune de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. Provine (moștenirea – n.n.) de fapt de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la asta… În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă”, a declarat Marlene Engelhorn.

Europol reacționează după ce un elev şi-a înjunghiat colegul de clasă, la o şcoală din Galaţi