Europol reacționează după ce un elev şi-a înjunghiat colegul de clasă, la o şcoală din Galaţi

Elevul de 14 ani ar fi scos un briceag din pantaloni și și-a înjunghiat de mai multe ori colegul de clasă.,

Un elev de 14 ani şi-a înjunghiat marți un coleg de clasă într-o școală din Galați, după ce între cei doi ar fi izbucnit un conflict în pauză. Incidentul s-a produs la o școala gimnazială din Movileni, județul Galați, conflictul izbucnind între doi copii de 13 şi 14 ani.

Potrivit martorilor, elevul de 14 ani, după mai multe îmbrânceli, ar fi scos un briceag din pantaloni și și-a înjunghiat de mai multe ori colegul de clasă, în pauza dintre orele de curs

În urma unui apel la 112 a venit ambulanța. Copilul de 13 ani a fost transportat la Spitalul de Copii din județul Galați, elevul de 14 ani fiind dus la poliţie, unde în prezența părinților a dat mai multe declarații. Ulterior a fost lăsat să plece acasă până când anchetatorii vor stabili cu exactitate încadrarea faptei, după ce va ieși raportul medicul medico-legal. Deoarece a împlinit 14 ani, elevul poate răspunde în faţa legii şi poate fi cercetat penal în funcţie de cum vor încadra anchetatorii faptele sale, potrivit g4media.ro.

Sindicatul Europol a reacționat, ironizând faptul că polițiștii din județul Ilfov au fost criticați în presă chiar luni după ce acțiunea lor cu rol preventiv dintr-o școală a fost catalogată drept un „abuz”, părinții unor elevi acuzându-i pe polițiști că i-au controlat pe copii în ghiozdane nejustificat.

„La o școală generală din Galați, polițiștii nu au mai apucat să facă “abuz” ca și cei de la Ilfov. În pauza dintre ore, pe fondul unor discuții aprinse, unul dintre elevi a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat celuilalt repetate lovituri la nivelul toracelui, antebrațului și hemitoracelui până când s-a prăbușit la pământ. Dacă inițial fapta a fost încadrată ca fiind infracțiune de “loviri și alte Violențe, din cauza gravității loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca “tentativă la omor”. Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, a transmis Europol pe contul de Facebook.

Un cerb a fost surprins de camerele video Romsilva