Sursă foto: Facebook/Romsilva
Sursă foto: Facebook/Romsilva

Un cerb a fost filmat de camerele de monitorizare Romsilva. Animalul a fost surprins într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Romsilva a explicat că, în perioada boncănitului, adică perioada de împerechere, cerbii se luptă între ei. Animalele își folosesc coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Romsilva: ”Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice. Prin acest mod, un cerb încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”

Potrivit membrilor Romsilva, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară.

În această perioadă, masculii se grupează în cârduri de tauri, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, se arată în comunicatul postat pe contul de Facebook.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice.

Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.