Sursă foto: Facebook/Romsilva
Sursă foto: Facebook/Romsilva

Membrii Romsilva au surprins, cu ajutorul camerelor video, un cerb ”nervos”, în perioada boncănitului, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. 

Potrivit Regiei Naționale a Pădurilor, perioada de împerechere a cerbilor, cunoscută și ca boncănitul cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie. Cu toate acestea, perioada depinde de climă și altitudine.

Romsilva: ”Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, Romsilva.

Parcul are o suprafață de 76.064 de hectare și se întinde pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

În timpul boncănitului, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele care s-au dezvoltat din primăvară până în toamnă, pentru a-și asigura supremația asupra cârdurilor de ciute”, se arată pe contul de Facebook administrat de Romsilva.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa

În egală măsură, Comisia Europeană a acordat Parcului Natural, în anul 2009, titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.