Părintele Vasile Ioana (captură video)

Părintele Vasile Ioana, cunoscut ca „duhovnicul vedetelor”, a fost testat pozitiv Covid, „ca mulți alți români” și s-a izolat în casa bunicilor, la Călinești, de unde le-a transmis celor care îl urmăresc pe rețelele de socializare  un mesaj de încurajare, de speranță, pentru a putea trece peste boală fără a fi nevoie să se ajungă la spital. Mai mult, a precizat  că știința și credința merg „mână-n mână” și nu se exclud una pe cealaltă, a trimitere pentru aceia care și-au pierdut încrederea în medici, în aceste vremuri dificile.  

„Știința și credința ajută omul să se vindece! Nu vă speriați! În momentul în care aveți ”bateria” de tratament prescrisă de medic acasă deja, știți că vezi lua tratamentul imediat ce sunteți bolnav, aveți o pace în suflet! Nu vă temeți de nimic! Dumnezeu nu ne lasă! De aceea, consider că e esențial să avem credință în Dumnezeu și să luăm Sfintele Taine din iubirea lui Dumnezeu, el nu ne lasă! Trebuie doar să îi cerem ajutorul! Rugăciune, credință și medicație de la medic. Toate acestea vă vor vindeca”, a transmis părintele.

Totodată, părintele Vasile Ioana a ținut să sublinieze că situația actuală, cu spitale pline, cu oameni care împart o butelie de oxigen pe holurile UPU, este dată de nepăsarea și neatenția semenilor, care uită de ideea de prevenție în contextul actual.

„Eu sunt la jumătate, am uneori dificultăți de respirație, mai transpir, însă am speranță că Dumnezeu nu mă părăsește! Dumnezeu este cu mine, Dumnezeu ne ajută să trecem prin boală, dar nu trebuie să fim indolenți! Indolența a umplut spitalele! Indolența noastră, nepăsarea noastră și neatenția noastră!

Rețineți! Medicul vă va prescrie antiviral, antibiotic, antitermic, anticoagulant și întărirea sistemului imunitar prin vitamina C, vitamina D, zinc, coercitină și așa mai departe. Nu uitați! Știința și credința ne vor vindeca împreună! Acestea nu se exclud. Amândouă ne ajută să ne vindecăm sufletește și trupește”, a mai spus părintele.

De altfel, preotul Vasile Ioana a precizat că se testează destul de des, recomandând celor care îl urmăresc să aibă astfel de teste în casă, iar la cel mai mic semnal că ar putea fi bolnavi să se testeze pentru a începe tratamentul „în pripă”.

Citește și: Cu toate că s-a infectat cu Covid, ÎPS Calinic nu recomandă vaccinarea