Când vine vorba de o reuniune de adolescenți, imaginea este una clasică: se râde mult. Urmează zâmbete, poze, selfie-uri, muzică, discuții, glume și, ca o concluzie, mult zgomot. Abstracție face adolescența lui Selly care a fost surprinsă și fotografiată zilele trecute: un băiat blazat, neatent la ce se întâmplă în jur și obsedat de telefonul mobil. Nu râde, nu participă și nu se poate despărți de viața virtuală.

Se întâmplă des să preferăm telefonul mobil, ignorând compania altora: în tren, într-o sală de așteptare, la o coadă interminabilă. Cu toate acestea, e cam dificil să fii și adolescent și absent, să refuzi compania celor din jurul tău, mâncarea servită sau măcar o țigară pufăită teribilist.

Retras, fără interes și fără prea mare poftă de mâncare, Selly a decis să nu participe la distracție.

Băiatul pare a fi încă supărat pe Ministrul Învățământului, Monica Anisie. Iar Monica Anisie nici nu râde, dar nici nu pare să dea doi bani pe hachițele lui Selly.

În urmă cu scurt timp, vloggerul a invitat-o pe Anisie să participe alături de el la o dezbatere pe tema educației. Monica a acceptat, dar filmarea nu a mai avut loc, oficialul anulând intâlnirea. Desigur, povestea nu a rămas în aer, adolescentul recurgând la o mustrare publică la adresa Monicăi Anisie:

„O să fiu scurt şi la obiect. După ce ieri (miercuri, 7 octombrie) Ministrul Educaţiei, doamna ministru Monica Anisie, le-a confirmat celor de la Pro Tv că vrea să participe la o dezbatere cu mine, ba chiar a zis că este încântată să ia parte la o astfel de dezbatere, astăzi (joi, 8 octombrie) s-a răzgândit.

A spus că, deoarece cresc cazurile de COVID, nu va mai veni şi va trimite în schimb un ministru secretar de stat. Nu vă e doamnă, aşa, un pic ruşine să ne anunţaţi că veniţi şi după aia să ne lăsaţi baltă? Nu e penibil să vă fie frică să vă întâlniţi cu un puşti de 19 ani? Am eu faţă de prost ca să vă cred că motivul real pentru care nu mai veniţi e Covid-ul?

Dacă ăsta e cu adevărat motivul, de ce nu facem dezbaterea online? Eu de aici, de la mine de acasă, dumneavoastră de la minister, nu trebuie să ne întâlnim. Şi dacă, într-adevăr e un risc ridicat de Covid, de ce vă trimiteţi secretarul de stat? Adică secretarul de stat să ia Covid-ul, iar dumneavoastră să fiţi în siguranţă. Asta face un lider? Asta înseamnă grija faţă de angajaţii dumneavoastră, persoana care ar fi venit acolo nu s-ar fi expus la aceleaşi riscuri ca şi dumneavoastră?”.

Citește și: Un pas înainte în digitalizarea relațiilor de muncă

#News