Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii
Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii

Ministerul Culturii din România a precizat că, într-un cadru festiv, la Köln, a fost decorat dirijorul Cristian Măcelaru.

În momentul de față, Măcelaru este considerat cel mai bun dirijor din lume.

Un model demn de urmat despre cum să nu uităm niciodată de unde am plecat și cine suntem, Cristian Măcelaru, considerat cel mai bun dirijor al momentului, a fost decorat la Köln, într-un cadru festiv, marcând 75 de ani de la înfiinţarea Orchestrei Radio a WDR şi trei decenii de prietenie şi parteneriat româno-german în Europa”, se arată în comunicatul publicat de ministerul Culturii din România.

Cristian Măcelaru a primit Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler

De asemenea, Directorului artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu i-a fost acordat de către președintele Klaus Iohannis Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, pentru excelența activității dirijorale la nivel internațional și contribuția sa la dezvoltarea dialogului intercultural româno-german.

Dirijorul este un real ambasador al culturii românești peste hotare

Îi mulțumim că prin munca sa reușește să fie un real ambasador al culturii românești peste hotare și că se implică activ pentru ca muzica și arta să devină repere pentru tânăra generație, fiind unul dintre cei care creează acces valorilor care oferă coeziune societății”, a trensmis Ministerul Culturii.

Cristian Măcelaru  este originar din orașul de pe Bega. În egală măsură, maestrul este implicat și în proiectul Capitalei Culturale Europene Timişoara 2023, fiindu-i ambasador cultural.

Îi dorim mult succes în toate demersurile sale și multă putere de muncă!”, au transmis reprezentanții Ministerului Culturii.