Număr record de turiști în primul trimestru în Portugalia

Numărul vizitatorilor străini a crescut cu 10,6% comparativ cu aceeași perioadă din 2023

Numărul de turiști străini care au vizitat Portugalia a depășit trei milioane între ianuarie și martie. Acesta este cel mai bun prim trimestru înregistrat vreodată, stimulat de sărbătorile de Paște, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INE), potrivit g4media.ro.

Luând în calcul doar străinii cazați în hotelurile portugheze, numărul vizitatorilor străini a crescut cu 10,6% în primul trimestru, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, care fusese deja un an record pentru turismul din Portugalia

Turismul este un motor esențial al economiei acestei țări cu 10 milioane de locuitori. Veniturile din acest sector reprezintă peste 15% din produsul intern brut al țării. Printre atuurile sale se numără plaje cu nisip fin, terenuri de golf și situri istorice. Sectorul de turism și-a revenit după pandemia Covid-19 mult mai repede decât în majoritatea celorlalte țări.

Se așteaptă ca turismul mondial să își revină pe deplin după pandemie abia în acest an, întrucât sosirile de turiști internaționali vor crește probabil cu 2% față de 2019, a declarat în ianuarie Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite.

INE a precizat că aceste rezultate au fost favorizate de configurația vacanței de Paște, care în acest an s-a întins pe lunile martie și aprilie, în timp ce anul trecut s-a concentrat doar în aprilie. Festivitățile prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la Revoluția Garoafelor au marcat, de asemenea, un punct culminant în turismul memorial. Numai în luna martie, peste 1,4 milioane de vizitatori au intrat în Portugalia, de asemenea un record, Spania vecină reprezentând cea mai mare parte a sosirilor, urmată de vizitatorii din Marea Britanie și SUA.

Programul trenurilor de metrou în noaptea de Înviere, în București