CSM Bucuresti

Echipa feminină de handbal, CSM București, a primit un wildcard din partea Forului European de profil și va reprezenta România în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.

Conform ierarhiilor EHF (European Handball Federation), pe baza cărora se acordă locurile în cupele europene în sezonul 2020/2021, România ocupă locul 3 la feminin. Acest lucru înseamnă că țării noastră are o singură formație calificată direct, SCM Râmnicu Vâlcea, ocupanta locului 1 în Liga Națională, în momentul anulării campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

Comitetul Executiv al Federației Europene a definitivat, vineri, 19 iunie, lista finală a echipelor participante în Liga Campionilor prin distribuirea a șapte wildcard-uri, iar unul dintre acestea a fost oferit multiplei campioane a României. De altfel, „Tigroaicele” nici nu aveau cum să lipsească de pe lista echipelor invitate în Liga Campionilor, în condițiile în care are cele mai bune rezultate în ultimii ani. A câștigat trofeul în 2016 și a fost semifinalistă în 2017 și 2018.

Cluburile care au solicitat un wildcard EHF a fost evaluate pe baza mai multor criterii, dintre care amintim arena în care evoluează, mediatizare TV, spectatori, rezultatele înregistrate în competițiile EHF în ultimii ani și managementul produsului (partea de marketing), activitatea de promovare în zona social media.

CSM București nu a avut emoții la niciunul dintre aceste capitole. După numărul de spectatori, „Tigroaicele” au avut a doua medie din Liga Campionilor după Gyor, iar din punct de vedere al aparițiilor TV stă foarte bine, meciurile din Liga Campionilor fiind transmise de nu mai puțin de trei posturi din România. Arena în care evoluează CSM București are o capacitate de 5.300 de locuri (Sala Polivalentă), iar activitate în zona de social media, în special atunci când a fost vorba despre Liga Campionilor a fost una extrem de urmărită.

Citește și: Tricolorele lui Burcea și Licu trebuie să repete, anul acesta, bronzul din 2010, de la Campionatul European de handbal!

HashtagNews.ro