Într-o ultimă intervenție pe Facebook, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea ne povestește cum, în timp ce unii acuzau că este vorba despre o „gripă ușoară” ironizându-i pe toți ceilalți că se isterizează prea mult, alții (n.r.) Primăria Capitalei, se gândeau cum și ce să facă pentru a achiziționa echipamente medicale destinate dotării spitalelor, în același timp luând în calcul bunăstarea cadrelor medicale.

În aceeași postare, Gabriela Firea amintește și de Spitalul Colentina, cel ce deține 860 paturi, ce ar fi putut să fie folosit în scopul tratării bolnavilor, însă DSP s-ar fi împotrivit, așa cum a făcut-o și atunci când s-a discutat despre testări.

Reamintim că, la atât la nivel național, cât și la nivel de București, sistemul de sănătate se confruntă cu o lipsă acută a locurilor în spitale, lipsă care, în contextul pandemiei, poate deveni fatală.

Primarul General al Capitalei îi condamnă pe cei ce susțin că avem de-a face cu o „gripă ușoară”

5 aparate de testare RT – PCR, dotarea spitalelor administrate de Primaria Capitalei, cazarea medicilor și asistenților, testarea cadrelor medicale

”Pentru toti apostolii apocalipsei, amintim faptul ca, pe cand ei sustineau ca vine o “gripa usoara”, si ca nu e bine sa ne “isterizam”, unii din aceasta tara chiar ne pregateam temeinic pentru o criza sanitara serioasa. Am achizitionat 5 aparate de testare RT – PCR, am dotat spitalele administrate de Primaria Capitalei, am cazat medicii si asistentii pentru a-si proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca si alte institutii si fundatii am ridicat in timp record un spital modular covid 19 cu 500 de locuri – nu din “carton”, care ofera conditii optime de tratament si cazare (speram sa nu fie nevoie si de aceasta unitate exterioara ): medici pregatiti, aparatura, tratamente, alimentatie potrivita, aer conditionat, tv, apa/canalizare, wi-fi etc.”, spune Firea.

Firea, despre motivația legală din spatele închiderii Spitalului Colentina care, în opinia edilului, nu există

„Nu exista nicio motivatie legala, logica si umana pentru care este mentinut inchis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport covid, mai mult de 100 de pacienti in varf de pandemie, si care puteau fi tratati in cele doua spitale de boli infectioase si tropicale din Capitala. DSP – cea care a blocat la ordinul Ministerului Sanatatii testarea din Capitala -, blocheaza acum si deschiderea Spitalului Colentina. In aceasta perioada, starea pacientilor cronici care erau tratati la Colentina s-a inrautatit.”, mai spune Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

„Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui sa ne obisnuim cu acesta, sa ne ferim cat mai mult de contaminare, dar cand toata omenirea a trecut la un alt Plan de reactie sanitara, pentru a reporni economia, puternic afectata, si pentru a-i trata eficient si pe ceilalti bolnavi – non covid -, noi am ramas incremeniti in proiect.”, explică Firea.

„Da, stiu, prin inducerea starii de panica in societate, manipularea gaseste teren fertil.

Dar, va veni si ziua decontului!”, declară spre finalul postării Gabriela Firea.

Citește și: Firea anunță digitalizarea a 19 spitale. Primul pe listă: Spitalul Clinic Colentina

#News