Avionul militar cu cei 15 români salvați din Afganistan, a ajuns în România

„În numele colegilor mei vreau să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați făcut”, a declarat unul dintre românii repatriați

Foto: preluare cursdeguvernare.ro

Avionul care i-a evacuat din Afganistan pe cei 15 români rămăși pe teritoriul condus acum de talibani a ajuns, în această dimineață, la Baza Aeriană 90. Aeronava C-130 Hercules a fost așteptată de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, de oficiali ai armatei, de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, însă și de Ambasadorul Bulgariei, de vreme ce la bord se aflau inclusiv cetățeni bulgari.

Ministrul Bogdan Aurescu: „Vreau să urez bun venit cetățenilor români repatriați din Afganistan”

Ministrul de Externe a mai spus că autoritățile române ar fi procedat la fel pentru orice cetățean român, inclusiv dacă ar fi fost vorba doar despre unul singur. „Afganistan este acum un loc al disperării și al suferinței umane. Vom continua acțiunea și demersurile noastre”, a mai declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

La rândul lui, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, e spus: „Doresc să-i mulțumesc Ministrului de Externe pentru modul cum a coordonat această celulă de criză, și celorlalte instituții implicate, astăzi această celulă există și o putem utiliza”.

Românii salvați au ținut și ei să le mulțumească autorităților române pentru ajutorul acordat. Unul dintre cei salvați a spus: „În numele colegilor mei vreau să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați făcut, am ajuns acasă și vă mulțumim… Toți au avut mare grijă de noi”.

Citește și: Orban îi dă nota 4 lui Cîțu la „Istoria PNL”