Oficiu poștal aglomerat.
Oficiu poștal aglomerat. Sursa foto: Romaniatv.net

Situație șocantă la Oficiul Poştal din oraşul Săcueni, judeţul Bihor. Mai multe femei care veniseră să ia alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală a unităţii poştale. Poarta era folosită pentru manipularea valorilor. Funcţionarii au folosit spray lacrimogen ca să le oblige să plece.

Incidentul a fost semnalat de o persoană care a reclamat lipsa de organizare din oficiul poştal în zilele când se distribuie alocaţiile copiilor.

Bărbatul a mai dezvăluit că lunar nu ar fi bani suficienţi pentru a fi date toate alocaţiile. Acesta ar fi motivul aglomeraţiei în ziua de 15 a lunii.

„Poştaşul nu merge în toate zonele din oraş şi nu merge nici în colonia de rromi. Multe mămici, cum este şi sora mea, sunt obligate să ridice alocaţia de la Oficiul Poştal, unde alocațiile de stat sunt distribuite, lunar, în data de 15″, a explicat persoana.

„Problema e că toate femeile sunt ţinute afară, multe gravide, iar înăuntru sunt lăsate câte două-trei persoane. Câteodată, înăuntru se află şi un bulibaşa din colonie, fără nicio calitate, care le alege pe cele care să intre şi primeşte bacşiş de la unele dintre femei”, a mai spus persoana respectivă.

Angajaţii oficiului poştal au folosit spray lacrimogen pentru a îndepărta un grup de femei care au vrut să intre peste rând. Ele ar fi forțat poartă laterală a instituției, care nu este accesibilă publicului, ea fiind folosită pentru manipularea de valori. Una dintre funcţionare a scos un spray lacrimogen şi le-a pulverizat, obligându-le să se retragă.

Poliţia face o anchetă

Reprezentanţii Poliţiei Bihor au confirmat incidentul din oficiul poştal din Săcueni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, în timp ce mai multe femei din localitate erau adunate în fața oficiului poștal pentru a încasa alocațiile copiilor, un grup de aproximativ cinci femei ar fi forțat poarta laterală a instituției.

„În acel moment, un angajat al Poștei ar fi folosit sprayul iritant – lacrimogen din dotare, în aer liber, pentru a împiedica pătrunderea acestora în spațiul respectiv, care era interzis accesului publicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poșta Română a cumpărat spray-uri lacrimogene pentru ca unii dintre angajaţi să se poată apăra dacă sunt atacaţi. Spray-urile lacrimogene au ajuns în posesia factorilor și agenții poștali.

Citiți și: Gabriela Firea, revoltată. Amendamentul pentru majorarea alocațiilor a fost respins