Potrivit ultimei postări a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, Pasajul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu se află și la propriu, dar și la figurat, în linie dreaptă. Acesta a fost construit de Primăria Capitalei pe locui unei artere înguste, proiectului adăugâdu-se două poduri peste Dâmbovița, cât și o supralărgire de trei benzi pe fiecare sens de mers.

Gabriela Firea, despre un „before and after” al Pasajului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu

„Pe locul unei artere inguste am construit un pasaj, doua poduri peste Dambovita si o supralargire cu 3 benzi pe sens. Un santier pe care l-am gasit inchis, blocat de 6 ani, cu stadiu fizic de executie de doar 10%. Pasajul de la Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu este mai lung decat Podul Basarab : 2,4 km, fata de 1,8. O lucrare de infrastructura complexa care s-a executat fara a inchide total circulatia, ceea ce a ingreunat activitatea.”, declară Firea.

Cu studiul de fezabilitate deja făcut, circulația se va deschide de sâmbătă

De altfel, Gabrielei Firea mai anunță că execuția inițială a proiectului se afla într-un stadiu de 10%, în momentul preluării, acesta ajungând acum, la sfârșitul primului mandat, să fie operațional.

„Incepem si etapa a doua a proiectului, in continuarea acestui obiectiv. Avem, deja, studiul de fezabilitate. De sambata, se deschide intreaga circulatie rutiera in zona, dupa testele de rezistenta efectuate si intreaga sistematizare.Acestea sunt lucruri care raman. Care se vad. Utile oamenilor. Si care nu pot fi anulate nici cu 100 de invective.”, mai spune Gabriela Firea.

Citește și: S-a săturat de boicotul PNL! Gabriela Firea pregătește o plângere penală

#News