Descinderi la membrii unei grupări care se ocupa cu traficul de persoane surdo-mute

Victimele erau obligate să vândă diverse obiecte în trenuri

Şase percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa, Galaţi şi Timiş, la persoane cu dizabilităţi auditive şi de vorbire care s-ar ocupa cu traficul de persoane cu aceleaşi dizabilităţi, cu şantajul şi care încasau bani de la statul italian în numele persoanelor racolate, potrivit g4media.ro.

Infracţiunile de care sunt acuzaţi cei care fac parte din grupare sunt constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, şantaj în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

Suspecţii au racolat persoanele vătămate (surdo-mute) din perimetrul Gării de Nord şi le-au constrâns să comercializeze diverse obiecte, în trenuri, ulterior însuşindu-şi în totalitate sumele astfel obţinute.

”În cauză s-a reţinut faptul, în anul 2017, mai mulţi suspecţi (persoane cu dizabilităţi auditive şi de vorbire) au constituit un grup infracţional organizat, în scopul principal de săvârşire a infracţiunii de trafic de persoane, prin exploatarea prin muncă a persoanelor cu deficienţe auditive şi de vorbire.Suspecţii au racolat persoanele vătămate (surdo-mute) din perimetrul Gării de Nord şi le-au constrâns să comercializeze diverse obiecte, în trenuri, ulterior însuşindu-şi în totalitate sumele astfel obţinute.

În situaţia în care persoanele vătămate au refuzat, au fost ameninţate, date jos din trenuri şi puse în imposibilitatea de a desfăşura activităţi conform propriei voinţe”, a comunicat DIICOT. Gruparea a adăpostit victimele într-o garsonieră situată in apropierea Gării de Nord, şi prin constrângere morală şi fizică le-a determinat să vândă diverse produse, pe diverse curse feroviare, sumele astfel obţinute fiind însuşite aproape în totalitate de membrii grupării.

Podul de la Brăila, inaugurat pe 6 iulie