Avertizare de ploi torențiale și grindină pentru jumătate din județe

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină de dimensiuni medii, care vor afecta jumătate de țară. Codul portocaliu intră în vigoare la ora 14, fiind valabil până noaptea, la ora 2.00, potrivit digi24.ro.

 În acest interval, în zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni.

De asemenea, în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp. Meteorologii au emis și un cod galben care intră în vigoare la ora 12, fiind valabil până vineri la ora 10. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină.Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.  Mai multe orașe din Olanda, devastate de furtuna Poly