Noi carduri de transport pentru abonamente la CFR Călători și aplicația STB, extinse în București-Ilfov

Cardurile sunt valabile inclusiv la plata biletelor de tren Otopeni-Gara de Nord

 CFR Călători și Societatea de Transport București (STB) pun la dispoziția pasagerilor, începând de miercuri, noi facilități digitale care să le permită accesul la bilete și abonamente. CFR Călători emite carduri de transport reîncărcabile pentru abonamentele digitale, iar STB extinde aplicația YouthTB către toți călătorii, nu doar elevi și tineri, și acceptă plata transportului cu trenul metropolitan Otopeni-Gara de Nord, potrivit unor comunicate de presă, potrivit g4media.ro.

La transportul cu trenul pentru toți călătorii, CFR Călători informează că a introdus cardurile de transport reîncărcabile care permit achiziționarea abonamentelor digitale, respectiv Nelimitat 30, Nelimitat 7 și Abonamente lunare valabile 5, 10 sau 15 zile dintr-o lună calendaristică

. „Cardul Transport” va fi emis în baza unei cereri completate de către client la casele de bilete din stațiile sau agențiile de voiaj CFR Călători. Compania mai informează că, în curând, abonamentele digitale vor putea fi emise și pentru elevi și studenți. În perioada de valabilitate, pentru posesorii de „Card Transport”, nu mai este necesară completarea unei cereri pentru emiterea abonamentelor digitale Nelimitat 30 și Nelimitat 7, în timp ce la abonamentele lunare 5, 10, 15 zile se completează o cerere la fiecare reîncărcare, costul de emitere a cardului fiind de 5 lei.

Prin aplicatia YouthTB, începând de miercuri, toți călătorii își pot achiziționa un titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport de suprafață din zona metropolitană Bucuresti Ilfov, inclusiv abonamente integrate cu operatorii feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă.

Aplicația YouthTB, lansată în toamna anului trecut pentru elevi și studenți, este acum disponibilă tuturor tipurilor de utilizatori ai transportului public. Pe lângă posibilitatea de modificare a perioadei de valabilitate a abonamentelor – doar dacă data de început a valabilității este în viitor, călătorii vor fi notificați în momentul în care vor să achiziționeze un nou titlu de călătorie, dacă acesta se suprapune ca și perioada cu altul activ în aplicație. De asemenea, este posibilă vizualizarea istoricului tranzacțiilor de achizitionare a titlurilor de călătorie și a detaliilor cu privire la fiecare achiziție, se arată în informarea STB.

Mai multe orașe din Olanda, devastate de furtuna Poly