Mai multe orașe din Olanda, devastate de furtuna Poly

Locuitorii din cea mai mare parte a țării au fost sfătuiți să rămână în case, transporturile fiind grav perturbate

O furtună de vară, numită Poly, a afectat mai multe orașe din Olanda. O persoană a murit, pagubele fiind însemnate, transporturile fiind afectate din cauza furtunii care are loc foarte rar în această zonă a Europei. O furtună de vară, cu rafale de vânt de până la 145 de kilometri pe oră, a afectat Olanda, provocând cel puțin un deces, potrivit stiripesurse.ro.

Institutul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roşu de furtună în trei provincii, iar rafalele de vânt au ajuns chiar şi la 145 de kilometri pe oră. În nord, traficul feroviar a fost suspendat din motive de siguranţă, iar circulaţia pe o autostradă importantă a fost întreruptă după un accident de camion

Locuitorii din cea mai mare parte a țării au fost sfătuiți să rămână în case, transporturile fiind grav perturbate

O femeie în vârstă de 51 de ani a murit în Haarlem după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla, a anunțat poliția locală. În Amsterdam, mai multe persoane au fost rănite în timp ce zeci de copaci au fost doborâți, avariind mașini și bărci aflate de-a lungul canalelor din oraș. Institutul Național de Meteorologie a emis cea mai mare avertizare de furtună în provincia Noord-Holland, care include Amsterdam. Furtuna, numită Poly, este cea mai devastatoare din Olanda din ultimii cinci ani. Furtunile puternice din Olanda se produc de obicei între lunile octombrie și aprilie. Precedenta furtună de vară a avut loc în 2015, fiind prima după mai bine de un secol.

Bărbat reţinut după ce ar fi obligat o minoră să se prostitueze în Iaşi