Francisc Doboș: „Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului”

Unde este limita între religie și știința

În pandemie am văzut ce diferențe majore sunt între modul de gândire al preoților catolici și cel al preoților ortodocși. Într-o postare, pe cât de amuzantă, pe atât de serioasă, fostul purtător de cuvânt al Bisericii Catolice, părintele Francisc Doboș a precizat care este utilitatea aghiasmei, dar mai ales a vaccinului.

„Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune. Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte”, a explicat preotul, la Digi 24.

Aghiasma e împotriva dracilor.  Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite :)))

Părintele Francisc Doboș

Asta în contrapartidă cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie care susține că „rânduielile Bisericii rămân aceleași”, indiferent de contextul epidemiologic, iar „apa sfințită va combate și bolile”, dar și care s-a arătat de multe ori împotriva a tot ce înseamnă respectarea măsurilor recomandate de autorități.

Mai mult, Doboș s-a declarat și un susținător al purtării măștii de protecție, gest pe care îl cataloghează ca fiind unul „de iubire față de aproapele”.

„Știm cum se transmite un virus. (…) Noi ne dăm seama că există unele măsuri, pe care, cu mintea și cu știința, există modalități prin care putem încerca să împiedicăm. (…) A purta mască nu este despre mine, port mască din iubire față de aproapele. Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate? Purtând mască, eu încerc să-i protejez pe oamenii cu care intru în contact. Să nu port mască și să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganță spirituală destul de mare. Este ca și cum îl ispitesc pe Dumnezeu. (…) Masca, spălatul pe mâini, nu sunt doar instrumente umane, sunt și de natură spirituală, pentru că implică iubirea și răbdarea mea față de aproape”, a mai spus părintele Francisc Doboș, la Europa FM, în octombrie 2020.

Citește și: De ce nu-l amendează autoritățile pe ÎPS Teodosie (opinie)

#News