Adrian Năstase: „Democrația americană s-a defectat puțin”

Scindarea unei națiuni, în viziunea fostului premier

Fostul premier social democrat Adrian Năstase a vorbit despre evenimentele recente din Statele Unite ale Americii, cele care au făcut înconjurul lumii, acum trei zile. Astfel, Năstase notează pe blogul personal faptul că ceea ce s-a întâmplat la clădirea Capitoliului din Washington va avea urmări neașteptate și nu neaparat dintre cele pozitive, întrucât se vorbește despre o scindare a celor două Americi care ar putea să șubrezească atât echilibrul țării, cât și pe cel mondial, punându-se sub semnul întrebării veridicitatea democrației americane.

„Intrarea suporterilor pro-Trump in cladirea Senatului a fost spectaculoasa dar ea va genera numeroase efecte politice in SUA si numeroase comentarii in afara.

In Romania, fara indoiala, multi se vor fi gandit la patrunderea minerilor in cladirea de pe Dealul Patriarhiei dar si la intelepciunea lui Ion Ratiu care a stiut sa le tina piept. Mai cred ca acum Roberta Anastase, din nou parlamentar, va cere din nou daramarea zidului din jurul Palatului Parlamentului, pe modelul din tarile cu democratie consolidata.”, este de părere Adrian Năstase.

Citește și: Violențele de la Capitoliu reformează procedura de învestitură a lui Biden

Adrian Năstase așteaptă comentariile ambasadorului Adrian Zuckerman

În aceeași postare de pe blogul personal, Adrian Năstase a mai spus că, în continuare, așteaptă comentariile ambasadorului Adrian Zuckerman, despre funcționarea statului de drept în Statele Unite ale Americii, sugerând că una dintre puținele păreri acreditate ar putea aparține acestuia.

„Dincolo de gravitatea evenimentelor de pe Capitoliu, consecintele politice in SUA si in lume vor fi dramatice. „Cele doua Americi” vor continua sa se infrunte, generand un posibil vid de putere in echilibrul mondial.

Nu vreau sa comentez eu foarte mult. Astept comentariile ambasadorului Adrian Zuckerman despre functionarea statului de drept in America”, a mai scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Citește și: Donald Trump vrea să se autograțieze – pentru că poate

#News