Deputatul AUR Dumitru Focșa, acuzat că și-a lovit soția

Femeia a refuzat să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţului său

Polițiștii din comuna constănțeană Lumina au fost sesizați joi dimineață la ora 2.00, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina, potrivit unui comunicat al poliției, potrivit g4media.ro.

Surse oficiale au declarat că e vorba despre soția deputatului AUR Dumitru Focșa, care a reclamat că a fost agresată chiar de acesta.

 Potrivit comunicatului oficial, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și femeia vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, iar personalul medical i-a acordat femeii îngrijiri de specialitate, deoarece aceasta a refuzat să fie transportată la spital. Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, dar femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu, potrivit comunicatului. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Deoarece la incident a participat și o minoră, poliția a cerut intervenția unei echipe din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. Dumitru Focșa, deputat al partidului AUR, este cunoscut pentru ieșirile sale violente în Parlament. În 10 martie 2022, Focșa l-a amenințat cu bătaia pe deputatul PSD Alfred Simonis pe holurile Parlamentului, potrivit imaginilor transmise live pe Facebook de liderul AUR.

Partidul AUR anunță că a început o anchetă internă după ce deputatul Dumitru Focșa a fost reclamat de soție pentru că ar fi bătut-o. 

”Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”, anunță departamentul de comunicare al AUR.

Tânăr arestat la domiciliu pentru furtul a peste 15 telefoane mobile