fotograf Iulia Kelt
Viorica Dăncilă (Foto: Iulia Kelt)

Se pare că PSD-iști au început să prindă din nou glas, în urma măsurilor de austeritate gândite de voie, de nevoie de Guvernul Orban. Astfel că, după ce Gabriela Firea a ieșit la interval în replici de tip buclă, atacându-l pe ministrul mediului, Costel Alexe, iată că acum a venit rândul unei alte femei PSD-iste, în persoana Vioricăi Dăncilă, să-și spună părerea despre actual, privind viitoarea posibilă lege a pensionărilor despre care a dat de curând declarații Raluca Turcan. Se pare că viața fără loc de muncă îi priește Vioricăi Dăncilă, întrucât, după o lungă absență în care dumneaei se pare că-și folosea contul de Facebook doar pentru a ura românilor la mulți ani cu ocazia diferitor sfinți, ieri aceasta a scos artileria grea, punând-o pe Turcan la zid și împușcând-o cu o rafală de cuvinte.

Iată ce a scris fostul prim ministru pe pagina sa de Facebook:

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”

Acum, noi nu prea înțelegem nemulțumirea doamnei Dăncilă, întrucât, dacă analizăm bine situația, vom observa că deși domnia sa nu se află încă la vârsta de pensie, carevasăzică, nu reprezintă un criteriu pentru argumentul următor, există destui colegi PSD-iști aflați de mult la vârsta pensionarii, ce încă se mai perindă prin instituțiile statului. Așadar, ei sunt dovada vie că încă se poate munci pe brânci și la o vârstă înaintată!

#News