Consum crescut de droguri în perioada sărbătorilor de iarnă

Mulți dintre cei care se ocupă de trafic ar fi cumpărat marfă pentru a putea face față numărului mare de solicitări, în special pentru noaptea de Revelion.

Traficanții de droguri își suplimentează deja stocurile de marfă, în condițiile în care cererea crește în perioada sărbătorilor de iarnă. Anchetatorii susțin că, din acest motiv, prețurile vor fi și ele mai mari. Numărul mare de evenimente organizate, în special în cluburi și restaurante, sunt pentru traficanții de stupefiante un mijloc pentru câștiguri importante, potrivit .gandul.ro.

Potrivit unor surse din rândul polițiștilor antidrog, există informații potrivit cărora mulți dintre cei care se ocupă de trafic ar fi cumpărat marfă pentru a putea face față numărului mare de solicitări, în special pentru noaptea de Revelion.

 Potrivit surselor citate, pentru acest gen de eveniment, cele mai căutate droguri sunt cele „de petrecere”, adică ecstasy și cocaina. Deoarece cererea este mai mare decât de obicei, sunt informații că stupefiantele se vor scumpi cu aproximativ 30 la sută. Anchetatorii trag și un semnal de alarmă, cu privire la faptul că, din dorința de a câștiga mai mult, odată cu cererea mare, dealerii ar putea să amestece narcoticele cu alte substanțe toxice, pentru a obține o cantitate mai mare de substanțe.

Din acest motiv, spun polițiștii, există pericolul producerii unor intoxicații ce ar putea avea urmări grave.

În condițiile în care, la nivel național, consumul de stupefiante a devenit un adevărat fenomen scăpat de sub control de către autorități, șeful Serviciului Antidrog București, comisarul șef Cătălin Țone, a fost invitat de autoritățile locale din mai multe județe pentru a vorbi tinerilor despre riscurile consumul de narcotice. Autor al mai multor cărți de specialitate, ofițerul a prezentat, în contextul unor evenimente care au avut loc la Cluj și Satu Mare, la care au participat, în total, aproape 5.000 de persoane, ultima sa carte, „Marijuana, zborul spre iad”, care are un real succes în rândul adolescenților. Ofițerul a adus cu el și un grup de 10 foști consumatori de droguri, care și-au spus poveștile de viață în fața elevilor prezenți la cele două evenimente.

Ryanair renunță la cursele operate pe patru aeroporturi din România