Prohodul educației, cântat la urnele de vot

Situația educației din România devine una din ce în ce mai proastă. Fiecare Guvern care a trecut pragul Palatului Victoria, de 30 ani încoace, indiferent al cărui partid ar fi fost, n-a făcut decât să se întreacă cu precentul într-o cursă distopică de tipul „cine poate ruina mai cu spor viitorul copiilor din România?”. Legi peste legi, bălmăjirea programei până într-acolo unde nimeni n-a mai înțeles nimic. Școli desființate, școli lăsate în paragină, sistem educațional clădit pe unul vechi și neconform realității. Colac peste pupăză lipsa cadrelor didactice, înlocuite cu surogate care n-au făcut decât să sporească numărul de semi-analfabeți a țării. Un sistem putred, pe alocuri corupt, unde victime sigure au devenit elevii români.

„Situaţia exactă nu se ştie, fiindcă, odată ce şcolile au fost date în grija primăriilor în 1998, Ministerul Educaţiei nu a mai monitorizat din punct de vedere logistic ce se întâmplă cu aceste instituţii“, este de părere Asociaţia BookLand.

Bani în plus pentru profesori sau răbdare și curele strânse?

Ziarul de Investigații

„Într-o ţară cu 14.000 localităţi, dintre care doar 319 sunt oraşe, restul sunt comune şi sate, au mai rămas cel mult 21.000 şcoli, iar Institutul Naţional de Statistică spune că doar 7.204 au personalitate juridică, adică 1,5 şcoli per localitate. Mai exact, 82% dintre aceste clădiri au fost construite înainte de 1970, 16% până în 1989, iar 2% după Revoluţie“, mai afirmă reprezen­tanţii Asociaţiei BookLand.

Și ne mai mirăm că în 2020, aproximativ 10% din populația prezentă la vot pune ștampila pe oamenii lui George Simion?

Nu, nu George Simion e vinovat pentru asta. Vinovați sunt toți cei care, timp de 30 ani au pus cărămidă peste cărămidă, până au dat naștere condițiilor propice pentru ca un partid ca cel al lui Simion să poată prospera. P.A.U.R. (Partidul Alianței pentru Unirea Românilor) a văzut oportunitatea și a înhățat-o.

Citește și: Romașcanu nu crede în alianța de centru-dreapta

#News